22 Ağu 2024 - Perşembe

Adıyaman Belediyesi’nde Su İçin Gece Mesaisi

Belediyemiz, bazı mahallelerde yaşanan su sıkıntısını çözmek için gece saatlerinde kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi. Belediye Başkanımız Abdurrahman Tutdere’nin başkanlık ettiği toplantı, gece saat 1’de sona erdi.

Adıyaman’da bazı mahallelerde yaşanan su sıkıntısını çözmek amacıyla yapılan toplantıya, Başkanımızın yanı sıra su yönetimi alanında farklı şehirlerdeki başarılı çalışmalarıyla tanınan Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özgür Özdemir, ilgili belediye başkan yardımcıları, Su ve Kanalizasyon Birimi müdürleri, saha amirleri, çavuşlar ve teknik personel katıldı.

Kısa ve Uzun Vadeli Çözümler Masaya Yatırıldı

Toplantıda, mahallelerde yaşanan su sıkıntısının nedenleri detaylı şekilde ele alındı ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Su yönetimi konusunda tecrübesiyle tanınan Prof. Dr. Özgür Özdemir, çözüm yolları hakkında bilgi verdi ve teknik öneriler sundu. Görüşmelerde hem kısa vadeli çözümler hem de su sorununun kalıcı şekilde çözülmesine yönelik uzun vadeli planlar değerlendirildi.

Toplantıyla ilgili açıklamada bulunan Başkanımız, “Alitaşı ve Sümerevler başta olmak üzere bazı mahallelerimizde yaşanan su sıkıntısının bir an önce çözülmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz toplantıda, daha önce farklı şehirlerde bu alandaki başarılı çalışmalarıyla tanınan Adıyaman Üniversitemizin kıymetli Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Özgür Özdemir, ilgili başkan yardımcımız, birim müdürlerimiz ve ekip arkadaşlarımıza çok değerli bilgiler verdi. Şehrimizdeki su sorununu çözmek için tüm ekiplerimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.

Meclis Üyelerine Bilgilendirme

Başkanımız, ayrıca Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Belediye Meclis Üyelerine verilecek mevzuat eğitimi öncesinde, toplantıya dair Meclis Üyelerine de bilgilendirmelerde bulundu.