Güncel Haberler
17 Şub 2025 - PazartesiBaşkanımız Tutdere: “Kahtalı Mıçe’nin adını memleketinde yaşatacağız”
Türk halk müziğinin usta isimlerinden Kahtalı Mıçe’nin vefatına ilişkin açıklama yapan Adıyaman Belediye Başkanımız Abdurrahman Tutdere, “Kahtalı Mıçe, memleketimizin kültürel mirasında silinmez bir iz bıraktı. Adını ve hatırasını Adıyaman’ımızda yaşatacağız.” dedi.
Türk halk müziğinin usta isimlerinden ve Adıyaman’ın kültür elçilerinden Kahtalı Mıçe hayatını kaybetti. Sanatıyla geniş kitlelere ulaşan, türküleriyle hafızalara kazınan değerli sanatçının vefatı, memleketinde ve sanat camiasında büyük üzüntü yarattı.
Adıyaman Belediye Başkanımız Abdurrahman Tutdere, Kahtalı Mıçe’nin vefatına ilişkin bir taziye mesajı yayımlayarak, “Sesiyle gönüllerimize taht kuran, Nemrut’umuzun güneşi, memleketimizin kültür elçisi Kahtalı Mıçe’mizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Onun türküleri hep dillerde, hatırası hep yüreklerimizde yaşayacak.” ifadelerini kullandı.
“Adı Adıyaman’da yaşatılacak”
Başkanımız Tutdere, Kahtalı Mıçe’nin hastalığı sürecinde Adıyaman Belediyesi olarak bir vefa gecesi düzenlediklerini hatırlatarak, “Sanatçımıza sağlığında vefa göstermek bizim için bir sorumluluktu. O gece, onunla aynı sahneyi paylaşmak, Adıyamanlı hemşehrilerimizle birlikte türkülerine eşlik etmek bizim için büyük bir onurdu. Bugün onu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz ancak Kahtalı Mıçe’nin adı ve mirası Adıyaman’da yaşamaya devam edecek.” dedi.
Adıyaman Belediyesi olarak usta sanatçının hatırasını yaşatmak adına yeni projeler hayata geçireceklerini belirten Başkanımız Tutdere, şunları söyledi:
“Kahtalı Mıçe, Adıyaman’ın en önemli kültürel değerlerinden biri. Onun sanat mirasını korumak ve adını yaşatmak için elimizden geleni yapacağız. Belediye olarak sanatçımızın adını taşıyacak kalıcı çalışmalar üzerinde duruyoruz ve bu konuda gerekli adımları atacağız.”
“Onurlu bir yaşamın adıydı”
Başkanımız Tutdere son olarak, “Onurlu bir yaşamın adı olan Mıçe’ye rahmet diliyorum. Adıyaman halkının ve sevenlerinin başı sağ olsun.” diye konuştu.
Fotoğraf Galerisi
Adıyaman’da Kahtalı Mıçe’ye Anlamlı Vefa Gecesi
Sessiz dostlarımız için Diyarbakır ve Mardin’deyiz
Kangrenleşen Su Sorununu Çözdük
Adıyamanlılar Yarı Final Mücadelesini Dev Ekranda İzledi
“Adıyaman’ımızı Tozdan ve Görüntü Kirliliğinden Kurtarıyoruz”
Belediyemizden 3 Açılış Birden: Emekliler ve Kadınlar için Yeni Mekanlar Hizmete Giriyor
Başkanımız: “Adıyaman için verilecek her kararın takipçisiyiz”
Sümerevler Mahallesi Yeni Parkla Daha Yeşil Olacak, Vatandaş Rahat Nefes Alacak
Başkanımız, FRIT Projesi Çalışmalarını Yerinde İnceledi
“Mezarlıklarda Genel Bakım Çalışmaları Devam Ediyor”
AKEM’den YKS Öğrencilerine Motivasyon Pikniği
Adıyaman’da Tarihi Ziyaret: Ekrem İmamoğlu ve Gökan Zeybek’ten Dayanışma Mesajları
Ekrem İmamoğlu Adıyaman’a Geliyor: İlk Ziyaret Deprem Şehitliğine
Adıyaman’da Kahtalı Mıçe’ye Anlamlı Vefa Gecesi