Güncel Haberler
17 Şub 2025 - PazartesiBaşkanımız Tutdere: “Kahtalı Mıçe’nin adını memleketinde yaşatacağız”
Türk halk müziğinin usta isimlerinden Kahtalı Mıçe’nin vefatına ilişkin açıklama yapan Adıyaman Belediye Başkanımız Abdurrahman Tutdere, “Kahtalı Mıçe, memleketimizin kültürel mirasında silinmez bir iz bıraktı. Adını ve hatırasını Adıyaman’ımızda yaşatacağız.” dedi.
Türk halk müziğinin usta isimlerinden ve Adıyaman’ın kültür elçilerinden Kahtalı Mıçe hayatını kaybetti. Sanatıyla geniş kitlelere ulaşan, türküleriyle hafızalara kazınan değerli sanatçının vefatı, memleketinde ve sanat camiasında büyük üzüntü yarattı.
Adıyaman Belediye Başkanımız Abdurrahman Tutdere, Kahtalı Mıçe’nin vefatına ilişkin bir taziye mesajı yayımlayarak, “Sesiyle gönüllerimize taht kuran, Nemrut’umuzun güneşi, memleketimizin kültür elçisi Kahtalı Mıçe’mizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Onun türküleri hep dillerde, hatırası hep yüreklerimizde yaşayacak.” ifadelerini kullandı.
“Adı Adıyaman’da yaşatılacak”
Başkanımız Tutdere, Kahtalı Mıçe’nin hastalığı sürecinde Adıyaman Belediyesi olarak bir vefa gecesi düzenlediklerini hatırlatarak, “Sanatçımıza sağlığında vefa göstermek bizim için bir sorumluluktu. O gece, onunla aynı sahneyi paylaşmak, Adıyamanlı hemşehrilerimizle birlikte türkülerine eşlik etmek bizim için büyük bir onurdu. Bugün onu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz ancak Kahtalı Mıçe’nin adı ve mirası Adıyaman’da yaşamaya devam edecek.” dedi.
Adıyaman Belediyesi olarak usta sanatçının hatırasını yaşatmak adına yeni projeler hayata geçireceklerini belirten Başkanımız Tutdere, şunları söyledi:
“Kahtalı Mıçe, Adıyaman’ın en önemli kültürel değerlerinden biri. Onun sanat mirasını korumak ve adını yaşatmak için elimizden geleni yapacağız. Belediye olarak sanatçımızın adını taşıyacak kalıcı çalışmalar üzerinde duruyoruz ve bu konuda gerekli adımları atacağız.”
“Onurlu bir yaşamın adıydı”
Başkanımız Tutdere son olarak, “Onurlu bir yaşamın adı olan Mıçe’ye rahmet diliyorum. Adıyaman halkının ve sevenlerinin başı sağ olsun.” diye konuştu.
Fotoğraf Galerisi

Başkan Tutdere: “Belediye Başkanın Partisi Olmaz”

Adıyaman’a Gastronomi Merkezi kurulacak

Başkanımız, Bakan Yardımcısı Gürgen’i Ziyaret Etti

Adıyaman’da Tarihi Ziyaret: Ekrem İmamoğlu ve Gökan Zeybek’ten Dayanışma Mesajları

Başkan Tutdere: “Adıyaman Belediyesi Özel Çocuklarımızın Emrinde Olacak”

K-1 Konteyner Kent’te Su Sorununa El Atan Başkanımız: “Belediye Emrinizde”

Belediyemizin GES Yatırımıyla Enerjide Yeşil Dönüşüm Adımı: Enerjide Yüzde 20 Tasarruf

Sümerevler Mahallesi Yeni Parkla Daha Yeşil Olacak, Vatandaş Rahat Nefes Alacak

Kömür’de Kültür Sanat Merkezi’nin açılışı yapıldı

Yaz Spor Okulları açıldı

Belediyemiz Trafik Güvenliğini Artırmak için Çalışmalarını Sürdürüyor

“Mezarlıklarda Genel Bakım Çalışmaları Devam Ediyor”

Belediyemizden Yeşilçam Rüzgarı: Nostaljik Filmler Açık Havada

Başkan Tutdere: “Dün Kerbela, Bugün Ortadoğu Ve Filistin”
