Güncel Haberler

08 Nis 2026 - Çarşamba

Adıyaman’da yeşil alanlar yaza hazırlanıyor


Adıyaman Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kent genelindeki park, refüj ve yeşil alanlarda yaza hazırlık kapsamındaki bakım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 

Vatandaşların daha temiz, düzenli ve estetik ortamlarda vakit geçirebilmesi amacıyla yürütülen çalışmalarda çim biçme, ağaç budama, sulama ve ilaçlama işlemleri titizlikle gerçekleştiriliyor.

 

YIPRANAN ÇİM ALANLAR YENİLENİYOR

 

Kış aylarında olumsuz hava koşulları ve yoğun kullanım nedeniyle yıpranan bazı parklardaki çim alanlarda da yenileme çalışmaları yapılıyor. Bu kapsamda deforme olan bölgelere hazır çim serilerek parkların daha sağlıklı, estetik ve kullanışlı hale getirilmesi sağlanıyor.

 

YEŞİL ALANLARDA YAZ HAZIRLIĞI

 

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte yeşil alanların canlılığını koruması için sulama çalışmaları düzenli şekilde sürdürülürken, bitki sağlığını tehdit eden unsurlara karşı da periyodik ilaçlama yapılıyor.

 

BAŞKANIMIZ TUTDERE: DAHA YEŞİL BİR ADIYAMAN İÇİN ÇALIŞIYORUZ

 

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Adıyaman Belediye Başkanımız Abdurrahman Tutdere, yeşil alanların korunması ve geliştirilmesinin belediyenin öncelikli çalışma başlıkları arasında yer aldığını belirtti.

 

Başkanımız Tutdere, “Hemşehrilerimizin nefes alabileceği, huzurla vakit geçirebileceği alanları daha da güzelleştirmek için ekiplerimiz sahada yoğun bir çalışma yürütüyor. Parklarımızı, refüjlerimizi ve tüm yeşil alanlarımızı düzenli olarak bakım ve onarımdan geçiriyoruz. Amacımız, Adıyaman’ı daha yeşil ve daha yaşanabilir bir kent haline getirmektir.” ifadelerini kullandı.

×
Fotoğraf Galerisi