06 Ağu 2024 - Salı

Adıyaman’da kadınlar için yeni bir başlangıç: Dayanıklılık Projesi hayata geçiyor

Belediyemiz, Sıfır Ayrımcılık Derneği ile birlikte önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atarak, ‘Dayanıklılık: Adıyaman’da Çok Sektörlü Deprem İyileşmesi’ protokolünü hayata geçirdi. Proje kapsamında, 160 kadına farklı alanlarda sertifikalı mesleki eğitimler verilecek.

Belediyemiz, deprem sonrası toparlanma sürecinde kadınların becerilerini geliştirmek ve istihdam kapasitesini artırmak amacıyla Sıfır Ayrımcılık Derneği ile birlikte ‘Dayanıklılık: Adıyaman’da Çok Sektörlü Deprem İyileşmesi’ protokolünü imzaladı.

Başkanlık makamında imzalanan protokolün imza törenine Belediye Başkanımız Abdurrahman Tutdere’nin yanı sıra, Proje Yöneticisi Nihat Güler ve dernek üyeleri katıldı.

160 Kadın Europass Onaylı Sertifika Alacak

Protokole dair bilgi veren Başkanımız, proje kapsamında 160 kadına giyim, düz dikiş atölyesi, Türk mutfağı yöresel yemek üretimi, halı ve kilim dokumacılığı alanlarında meslekî eğitim verileceğini söyledi. Eylül ayında başlayacak olan kurslarda, katılımcı kadınlara ekonomik destek ve kreş desteği sağlanacağını belirten Başkanımız, kurs sonunda EuroPass onaylı sertifika alan kadınların, edindikleri becerilerle hem iş gücü piyasasına daha güçlü bir şekilde katılabileceklerini hem de kendi işlerini kurma fırsatı bulabileceklerini dile getirdi.

“Kadınlarımızın Emeğiyle Adıyaman’ımızı Güçlendireceğiz”

Başkanımız, "Sıfır Ayrımcılık Derneği ile birlikte yürüttüğümüz bu proje, deprem sonrası yeniden yapılanma sürecinde kadınlarımızı güçlendirmek ve onlara yeni fırsatlar sunmak adına önemli bir adım. Kadınlarımızın emeğiyle Adıyaman’ı daha da güzel bir geleceğe taşıyacağız." diye konuştu.

Kadınların Güçlendirilmesi İçin Yeni Bir Başlangıç

Proje Yöneticisi Nihat Güler de projeye olan inançlarını dile getirerek, "Bu iş birliği sayesinde kadınlarımızın güçlenmesi ve kendi ayakları üzerinde durabilmesi için önemli bir fırsat sunuyoruz. Adıyaman’da dayanıklılığı artıracak projelerle topluma katkı sağlamaya devam edeceğiz." dedi.

Proje Hakkında

‘Dayanıklılık: Adıyaman’da Çok Sektörlü Deprem İyileşmesi’ projesinin temel amacı, depremden etkilenen bölgelerde yaşayan kadınların mesleki becerilerini artırarak, toplumsal dayanıklılığı güçlendirmektir. Bu kapsamda, katılımcılara sunulacak eğitimler şu alanlarda gerçekleşecek:

• Giyim Atölyesi: Katılımcılar, tekstil ürünleri tasarımı ve üretimi konusunda eğitim alacaklar. Bu alanda kazandıkları becerilerle kendi tekstil markalarını kurma veya tekstil sektöründe çalışma fırsatı bulacaklar.
  • Düz Dikiş Atölyesi: Dikiş teknikleri ve el becerilerini geliştirecek olan katılımcılar, moda ve giyim sektöründe çeşitli iş imkanlarına sahip olacaklar.
  • Türk Mutfağı Yöresel Yemek Üretim Atölyesi: Kadınlar, Türk mutfağının lezzetlerini profesyonel bir şekilde hazırlama ve sunma konusunda eğitim alacaklar. Bu alanda restoran veya catering hizmetleri gibi girişimlerde bulunabilecekler.
  • Halı ve Kilim Dokumacılığı: Geleneksel dokuma teknikleri konusunda uzmanlaşacak olan kadınlar, kültürel mirası yaşatırken aynı zamanda bu becerileri ekonomik bir kazanca dönüştürebilecekler.

Kadınlara kurs süresi boyunca günlük ücret ödenecek ve kreş desteği sağlanacak.