03 Eki 2024 - Perşembe

Adıyaman Belediyemizin 2025-2029 Stratejik Planı yayımlandı

Adıyaman Belediyemiz, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu kapsamında hazırladığı 2025-2029 stratejik planını "Değişen ve Gelişen Adıyaman" temasıyla duyurdu.

KATILIMCI YAKLAŞIM BENİMSENDİ

Stratejik plan hazırlık sürecinde, mahalle muhtarları, esnaf odaları, meslek kuruluşları, federasyonlar ve dernekler dahil olmak üzere geniş bir kesimden görüş alındı. Belediyemizin üst yönetimi ve müdürleriyle de fikir alışverişi yapılarak plan katılımcı bir anlayışla oluşturuldu.

AMAÇ VE HEDEFLER 10 ANA BAŞLIKTA TOPLANDI

Yayınlanan stratejik planda amaç ve hedefler şu başlıklarda toplandı:

- Kurumsal kaynakların yönetiminde etkinlik ve verimliliği artırmak

- Kentin sosyal, kültürel, sportif ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmak

- Afetlere dirençli, güvenli ve huzurlu bir Adıyaman inşa etmek

- Modern, sürdürülebilir ve planlı bir kent oluşturmak

- Ticari hayatın gelişimini destekleyerek, halkın esenlik ve huzurunu sağlamak

BAŞKAN TUTDERE: "ZORLUKLARA TESLİM OLMAYACAĞIZ"

Adıyaman Belediye Başkanımız Abdurrahman Tutdere, stratejik planla ilgili yaptığı açıklamada, "Koşullar ne kadar ağır olursa olsun, zorluklara teslim olmadan Adıyaman'ı geleceğe hazırlayacağız. Stratejik planımızın kentimiz için hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen tüm ekibime teşekkür ediyorum." dedi.

Stratejik planın tamamına şu linkten ulaşabilecek:

[2025-2029 Stratejik Plan](https://rapor.adiyaman.bel.tr/files/pdf/StratejikPlan/2025-2029%20Stratejik%20Plan.pdf)