Güncel Haberler

23 Eki 2025 - Perşembe

Adıyaman Belediyemizde Stratejik Planlama Eğitimi


Adıyaman Belediyemiz personeline, program bütçe bazlı sisteme geçiş sürecine dair eğitim verildi.

 

Avrupa Birliği ile Alman Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından finanse edilen, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı ana ortaklığında ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GIZ) tarafından yürütülen “Depremden Etkilenen Bölgedeki Kamu Hizmetleri için Katılımcı, Kapsayıcı ve Yeşil Yeniden Yapılandırma (PACE) Projesi” kapsamında, Adıyaman Belediyemiz personeline yönelik hizmet içi eğitim düzenlendi.

 

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Danışmanı Prof. Dr. Hakkı Hakan Yılmaz tarafından verilen eğitimde, belediyelerin stratejik yönetim süreçlerinin güçlendirilmesi ve performansa dayalı bütçeleme yaklaşımının geliştirilmesi konuları ele alındı.

 

“Stratejik Planlama ve Performansa Dayalı Bütçeleme” başlığıyla gerçekleştirilen eğitimde Prof. Dr. Yılmaz, belediyelerin 2026 yılından itibaren program bütçe bazlı sisteme geçeceğini belirterek, kaynak, faaliyet ve iş bazlı planlamanın önemini vurguladı.

 

Belediyemiz Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimde ayrıca, yıl içerisinde yapılacak izleme ve değerlendirme çalışmalarının sürecin ayrılmaz bir parçası olacağı ifade edildi. Prof. Dr. Yılmaz, eğitimin amacının belediyelere emanet edilen kaynakların etkin, verimli ve şeffaf şekilde kullanılmasını sağlamak olduğunu, bu doğrultuda kentte yaşayan vatandaşlara daha kaliteli kamu hizmeti sunmanın hedeflendiğini kaydetti.

×
Fotoğraf Galerisi