Güncel Haberler

31 Oca 2026 - Cumartesi

Adıyaman Belediyemiz yoğun yağışlara karşı tüm ekipleriyle sahada


Adıyaman Belediyemiz Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (ASKİM), kent genelinde etkili olan yoğun yağışlara karşı tüm ekipleriyle sahada çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 

Kent merkezinde bulunan 33 mahallede yürütülen çalışmalar kapsamında mazgal ve baca temizlikleri titizlikle gerçekleştiriliyor. Yağışlar sırasında oluşabilecek su baskınları ve su birikintilerinin önüne geçilmesi amaçlanan çalışmalarda, aynı zamanda altyapı çalışmaları nedeniyle zarar gören ya da işlevini yitiren sistemler de tek tek elden geçiriliyor. Ekiplerimiz, tespit edilen arızalı hatları yenileyerek altyapının daha sağlıklı ve sorunsuz çalışmasını sağlıyor.

 

Yürütülen çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Adıyaman Belediye Başkanımız Abdurrahman Tutdere, vatandaşların günlük yaşamını olumsuz etkileyebilecek su baskınlarının önüne geçmek amacıyla ASKİM ekiplerinin kent genelinde yoğun bir mesai harcadığını belirtti. Özellikle yağışlı dönemlerde risk oluşturan mazgal ve altyapı hatlarının düzenli olarak kontrol edildiğini ifade eden Başkanımız Tutdere, 33 mahallenin tamamında yürütülen bu temizlik ve yenileme çalışmalarıyla altyapıyı daha dirençli hale getirmeyi, hemşehrilerinin güvenliğini ve yaşam konforunu korumayı hedeflediklerini vurguladı. Başkanımız Tutdere, Adıyaman’ı her koşulda yaşanabilir bir kent haline getirmek için sahadaki çalışmaların kararlılıkla süreceğini kaydetti.

×
Fotoğraf Galerisi