22 Tem 2024 - Pazartesi

Tedbir Almayan Firmaya Cezai İşlem Uygulandı

Belediyemiz, çukur kazıp tedbir almayan firma hakkında cezai işlem başlattı.

Adıyaman Merkez Turgut Reis Mahallesi'nde yaşlı bir şahıs, yolda yürürken bir altyapı çukuruna düşerek yaralandı. Yapılan incelemeler sonucunda, bu çukurun belediyemizin altyapı çalışmaları sırasında açılan bir çukur olmadığı, doğal gaz tedarik şirketinin müteahhit firması tarafından kanal kazısı için açılan bir çukur olduğu tespit edildi.

Güvenlik Önlemleri Alınmadı

Olayın ardından yapılan değerlendirmelerde, müteahhit firmanın çukur etrafında gerekli güvenlik önlemlerini almadığı da belirlendi. Güvenlik önlemlerinin eksikliği nedeniyle vatandaşın çukuru fark edemediği ve bu nedenle düşerek yaralandığı ortaya çıktı.

Belediye Cezai İşlem Başlattı

Belediyemiz, gerekli güvenlik önlemlerini almayan firmaya karşı hızla harekete geçti. ve yaşanan olayla ilgili olarak tutanak düzenleyerek müteahhit firma hakkında cezai işlemleri başlattı.

“Vatandaşlarımızın Güvenliği Önceliğimiz”

Belediyemizden yapılan açıklamada, altyapı çalışmalarında vatandaşların güvenliğinin öncelikli olduğu ve bu tür ihmallere karşı gerekli tüm önlemlerin alınacağı vurgulandı. Belediyemiz yetkilileri konuyla ilgili açıklamasında, "Bu tür ihmallerin tekrarlanmaması için gerekli denetim ve kontrolleri sıkı bir şekilde sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın güvenliği her zaman önceliğimizdir. İlgili firma hakkında cezai işlem başlatılarak bu tür ihmal ve sorumsuzlukların önüne geçilmesi amaçlanmıştır." ifadelerini kullandı.

Belediyemizden Vatandaşlara Çağrı

Vatandaşlardan bu tür durumlar karşısında dikkatli olmalarını ve gördükleri eksiklikleri yetkililere bildirmelerini isteyen Belediyemiz yetkilileri ayrıca, halkın güvenliği için gerekli tüm adımların atılacağını ve ihmallerin kesinlikle kabul edilmeyeceğini belirtti.

Yaşlı adamın sağlık durumu hakkında yapılan açıklamada ise, gerekli müdahalelerin yapıldığı ve durumunun stabil olduğu bilgisi paylaşıldı. Yetkililerimiz, benzer kazaların önlenmesi için çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini bildirdi.