14 Ağu 2024 - Çarşamba

Belediyemiz, Tekirdağ Büyükşehir ve İzmir’in 11 Belediyesi ile Kardeş Şehir Oldu

Adıyaman, kardeş şehirlerle geleceğe yatırım yapıyor: 11 Belediye ile iş birliği
Belediyemiz, Ağustos ayı meclis toplantısında aldığı kararla, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve İzmir’deki 11 ilçe belediyesi ile kardeş şehir ilişkisi kurdu.

Adıyaman Belediyesi, 5393 Sayılı Belediyeler Kanununun  18’inci maddesi hükmü çerçevesinde; ekonomik ve sosyal ilişkileri geliştirmek, ortak projeler hayata geçirmek, Belediye yetki ve sorumluluk alanına giren konularda toplumsal hizmetler, halkın sağlığı, eğitim ve kültürel varlıkların korunması, kamu duyarlılığının artırılması konularında Belediyelerin imkânları ve tabii oldukları mevzuat çerçevesinde yardımlaşma, dayanışma, işbirliği ve koordinasyon sağlamak amacıyla, Ağustos ayı meclis toplantısında aldığı kararla, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve İzmir’deki 11 ilçe belediyesi ile kardeş şehir ilişkisi kurdu.

"Kardeş Şehirlerle Güçlü Bağlar Kuruyoruz"

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkanımız, alınan kararın Adıyaman’ın gelişimi ve belediyeler arası iş birliği açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak "Adıyaman Belediyesi olarak, Türkiye'nin farklı bölgelerinde yer alan bu belediyelerle kardeş şehir ilişkisi kurmak, şehirler arası dayanışmayı artırmak ve kültürel, sosyal, ekonomik alanlarda iş birliği yapmak için önemli bir fırsattır. İzmir ve Tekirdağ’daki bu belediyelerle kuracağımız güçlü bağlar, Adıyaman’ımızın gelişimine katkı sağlayacaktır." dedi.

“Kardeş Şehir İlişkileri Geleceğe Yapılmış Yatırımdır”

Kardeş şehirlerle birlikte gerçekleştirilecek projelerin Adıyaman’ın kalkınmasına ve kültürel zenginliğine katkı sağlayacağını belirten Başkanımız, "Bu kardeşlik anlaşmaları sayesinde Adıyaman’ın tanıtımını daha geniş bir kitleye ulaştırmayı hedefliyoruz. Ayrıca, şehirler arası bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik ederek, halkımıza daha kaliteli hizmetler sunmayı amaçlıyoruz. Kardeş şehir ilişkileri, Adıyaman’ın geleceğine yapılmış bir yatırımdır. Belediyeler arası dayanışma ve iş birliği ile halkımıza daha iyi hizmetler sunacağız." ifadelerini kullandı.

Başkanımız, son Ağustos ayı meclis toplantısında karara bağlanan kardeş şehirleri şöyle sıraladı:

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in Çiğli, Bayraklı, Bornova, Buca, Çeşme, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, Konak Belediyesi.