Güncel Haberler

20 Şub 2026 - Cuma

Başkanımız Tutdere geleneği sürdürdü: Kent meydanında iftar sofrası


Adıyaman Belediyemiz, Ramazan ayının ruhunu yansıtan geleneksel iftar sofralarını bu yıl da hemşehrileriyle buluşturdu. Kent Meydanı’nda kurulan dev iftar çadırı, Ramazan’ın ilk gününde binlerce Adıyamanlıyı aynı sofrada bir araya getirdi.

 

DEPREM SONRASI NORMALLEŞMENİN SEMBOLÜ

 

6 Şubat depremlerinin ardından şehrin yeniden ayağa kalkma sürecinde, sosyal belediyecilik anlayışını ön planda tutan Adıyaman Belediye Başkanımız Abdurrahman Tutdere, iftar çadırı geleneği sürdürerek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Şehrin kalbi sayılan Kent Meydanı’nda kurulan iftar çadırı, deprem sonrası normalleşen hayatın ve dayanışmanın en somut örneklerinden biri oldu.

 

AİLELER VE ÇOCUKLAR AYNI SOFRADA

 

İlk oruçlarını belediyenin kurduğu çadırda açan vatandaşlar, Ramazan sevincini çocuklarıyla birlikte yaşadı. İftar saatinden önce meydanı dolduran aileler, sunulan sıcak yemeklerle oruçlarını açarken Adıyaman’ın geleneksel Ramazan atmosferini yeniden soluma imkanı buldu.

 

VATANDAŞTAN BAŞKAN TUTDERE’YE TEŞEKKÜR

 

İftar çadırına konuk olan vatandaşlar, sunulan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek; "Bu sofralar sadece yemek değil, bizim için bir paylaşım alanı. Başkanımız Abdurrahman Tutdere’ye bu geleneği yaşattığı için teşekkür ederiz." ifadelerini kullandılar.

×
Fotoğraf Galerisi