Güncel Haberler

23 Oca 2026 - Cuma

Başkanımız Tutdere Kriz Merkezinde: Adıyaman’da Kar Nöbeti Gece Boyu Sürecek


Adıyaman Belediye Başkanımız Abdurrahman Tutdere, şehirde etkili olan kar yağışıyla birlikte Fen İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Kriz Koordinasyon Merkezi’nin başına geçti. Gece yarısını geçmesine rağmen çalışmaları anbean takip eden Başkanımız Tutdere, ekiplerin sahadaki operasyonlarını bizzat kontrol etti

 

KAR BEREKETİ, KESİNTİSİZ MESAİ

 

Kar yağışının başlamasıyla birlikte teyakkuza geçme talimatı veren Başkan Tutdere, Kriz Koordinasyon Merkezi’nde müdürlerle bir araya gelerek sahadaki son durumu analiz etti. 18 araç ve 151 personelden oluşan dev kadronun dijital sistemler ve telsiz ağları üzerinden takibini yapan Başkan Tutdere, hastane yolları ve ana arterlerin açık tutulması için stratejik yönlendirmelerde bulundu.

 

"HEMŞEHRİLERİMİZ UYURKEN BİZ GÖREV BAŞINDAYIZ"

 

Çalışmaların sürdüğü koordinasyon merkezinde bir açıklama yapan Belediye Başkanımız Abdurrahman Tutdere, gece mesaisinin önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

 

"Saatler 00.00’ı göstermesine rağmen biz buradayız, görevimizin başındayız. Adıyaman’da şu an itibarıyla kapalı bir ana arterimiz yok. Ekiplerimiz şehrin her noktasında, özellikle İndere bölgesinde teyakkuz halinde. Amacımız, hemşehrilerimizin sabah uyandıklarında güvenli ve açık yollarla karşılaşmasıdır. Karla mücadele operasyonumuz, fırtına etkisini yitirene kadar aynı ciddiyetle sürecek."

 

TRAFİK UYARISI VE ÜCRETSİZ ULAŞIM HATIRLATMASI

 

Başkanımız Tutdere, koordinasyon merkezinden vatandaşlara seslenerek yarın için alınan kritik kararı yineledi:

 

"Kar yağışı berekettir, ancak tedbiri elden bırakmamak gerekir. Yarın gün boyunca toplu taşıma araçlarımızı ücretsiz yaptık. Lütfen zorunlu olmadıkça özel araçlarınızla trafiğe çıkmayarak ekiplerimizin kar küreme çalışmalarına destek olun. Bizler sabaha kadar nöbetteyiz."

×
Fotoğraf Galerisi