07 Eyl 2024 - Cumartesi

Başkanımız, “Gittiğiniz Her Yerde Size Bir Telefon Kadar Yakınız”

Adıyaman Kültür ve Eğitim Merkezi'nde (AKEM) eğitim alarak üniversiteyi kazanan 65 öğrenciyle, bir araya gelen Başkanımız, “Türkiye’nin neresinde olursanız olun, Adıyaman Belediyesi olarak gittiğiniz her yerde bir telefon kadar yakınız.” dedi.

Altınşehir Sosyal Tesisi’nde düzenlenen bir programda öğrenciler ve AKEM öğretmenleri ile bir araya gelen Başkanımız, AKEM’de eğitim gören 248 öğrenciden 65’inin üniversiteye yerleştiğini söyledi.

6 Şubat depremlerinin ortaya çıkardığı tüm zorlu koşullara rağmen üniversite kazanan gençlerle gurur duyduklarını belirten Başkanımız, “Sizler, Adıyaman’ın umutlarısınız. Üniversite hayatınıza adım atarken bu umutlar daha da büyüyecek. Aranızdan doktorlar, öğretmenler, mühendisler ve belki de gelecekte belediye başkanları çıkacak. Sizlerle gurur duyuyoruz." dedi.

Eylül ayı Meclis Toplantısında öğrenciler için yol ve kayıt yardımı desteği kararı aldıklarını hatırlatan Başkanımız, öğrenim hayatları boyunca da öğrencilere destek olacaklarını dile getirdi. Üniversiteli gençlerin gittikleri kentlerde Adıyaman’ın kültür elçileri olacaklarını da kaydeden Başkanımız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye’nin neresinde olursanız olun, Adıyaman Belediyesi olarak gittiğiniz her yerde bir telefon kadar yakınız Sizler gittiğiniz her yerde aynı zamanda bu kentin gönül elçileri olacaksınız. Şehrimizin tanıtımında ve yaralarının sarılmasında önemli bir rol üstleneceksiniz. Adıyaman’ın tarihi, doğası, kültürü ve insanlarını tanıtmak sizin elinizde. Sizler hem Adıyaman’ın hem de Türkiye’nin geleceğisiniz.”

“Öğretmenlere ve AKEM’e Teşekkür”

Ayrıca öğrencilerin başarılarında büyük katkısı olan öğretmenlere ve AKEM yetkililerine de teşekkür eden Başkanımız, "Öğretmenlerimize ve AKEM’de emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Zor şartlarda bile sizlere rehberlik eden öğretmenlerimiz sayesinde bu başarılar elde edildi. İnşallah bundan sonra daha da iyi imkanlarla yeni nesilleri yetiştireceğiz." dedi.

Program, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.