Güncel Haberler
25 Haz 2024 - SalıAdıyaman’da Nikâh Sayısında Rekor Artış
Adıyaman’da yılın ilk 6 ayında son 10 yılın nikâh rekoru kırıldı. Nikah sayısı oranı 10 yıl öncesine göre yüzde 155.47, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 237.23 arttı.
Nikâh Müdürlüğü yetkililerimizin verdiği bilgiye göre, bu yılın ilk 5 ayında bin 96 kişi dünya evine girdi. Yetkililer söz konusu rakamın, Kovid-19 pandemisi ile başlayan ve 6 Şubat depremleri devam eden olumsuz süreçlerin ardından 10 yılın rekoru olduğunu belirtti.
Depremden Dolayı Ertelenen Nikâhların Etkisi
Deprem döneminde ertelenen nikâhların bu yıla sarktığını ve söz konusu artışın buna dayandığını belirten yetkililerimiz, geçen yılın ilk 5 ayında 325 olan nikâh sayısının bu yıl yüzde 237.23 artarak bin 69’ya ulaştığını, on yıl öncesine göre ise yüzde 155.47 oransal artış görüldüğünü ifade etti.
Belediyemizden alınan rakamlara göre son 10 yılın ilk 5 ayında kıyılan nikâh sayılarına dair istatistikler şu şekilde:
2014 yılının ilk 5 ayında 429, 2015 yılının ilk 5 ayında 771, 2016 yılının ilk 5 ayında 847, 2017 yılının ilk 5 ayında 906, 2018 yılının ilk 5 ayında 976, 2019 yılının ilk 5 ayında 772, 2020 yılının ilk 5 ayında 508, 2021 yılının ilk 5 ayında 773, 2022 yılının ilk 5 ayında 869, 2023 yılının ilk 5 ayında 325 ve 2024 yılının ilk 5 ayında ise bin 96.
Başkanımızdan, Genç Çiftlere Mutluluk Mesajı
Göreve geldiği günden bu yana kendisine gelen nikâh kıyma davetlerini geri çevirmeyen Belediye Başkanımız Av. Abdurrahman Tutdere de çiftlere mutluluk dileyerek “Belediyemiz aracılığıyla gerçekleştirilen nikâh merasimleri ile dünya evine giren tüm çiftlere mutluluklar diliyorum. İnşallah rekor kırdığımız bu yıl daha nice mutlu birlikteliklere ve coşkulu merasimlere şahitlik ederiz. Her fırsatta hemşerilerimizin nikâh akitlerine katılarak onları bu mutlu günlerinde yalnız bırakmayarak yanlarında olmaya çalışıyoruz. Onlarla birlikte olmaya da devam edeceğiz.”
Fotoğraf Galerisi
Başkan Tutdere: “Adıyaman Belediyesi Özel Çocuklarımızın Emrinde Olacak”
Adıyaman’da Kahtalı Mıçe’ye Anlamlı Vefa Gecesi
Başkan Tutdere: “Belediye Başkanın Partisi Olmaz”
Başkanımız, Adıyaman’ın Geleceği İçin STK ve Kurum Temsilcileriyle Buluştu
Başkanımız Sözünü Tuttu: İlk Kreşin Temeli Atıldı
Belediyemizden 3 Açılış Birden: Emekliler ve Kadınlar için Yeni Mekanlar Hizmete Giriyor
Belediyemiz, İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Adıyaman’da Kahtalı Mıçe’ye Anlamlı Vefa Gecesi
Başkan Tutdere: “Adıyaman Belediyesi Özel Çocuklarımızın Emrinde Olacak”
Aquapark Çocuklara Kapılarını Açtı
Başkan Tutdere: “Adıyaman Belediyesi Özel Çocuklarımızın Emrinde Olacak”
“Adıyaman’ımızı Tozdan ve Görüntü Kirliliğinden Kurtarıyoruz”
Adıyaman’da Tarihi Ziyaret: Ekrem İmamoğlu ve Gökan Zeybek’ten Dayanışma Mesajları
Adıyaman Belediyesi’nde Devir Teslim Töreni Gerçekleştirildi