Güncel Haberler
25 Haz 2024 - SalıAdıyaman’da Nikâh Sayısında Rekor Artış

Adıyaman’da yılın ilk 6 ayında son 10 yılın nikâh rekoru kırıldı. Nikah sayısı oranı 10 yıl öncesine göre yüzde 155.47, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 237.23 arttı.
Nikâh Müdürlüğü yetkililerimizin verdiği bilgiye göre, bu yılın ilk 5 ayında bin 96 kişi dünya evine girdi. Yetkililer söz konusu rakamın, Kovid-19 pandemisi ile başlayan ve 6 Şubat depremleri devam eden olumsuz süreçlerin ardından 10 yılın rekoru olduğunu belirtti.
Depremden Dolayı Ertelenen Nikâhların Etkisi
Deprem döneminde ertelenen nikâhların bu yıla sarktığını ve söz konusu artışın buna dayandığını belirten yetkililerimiz, geçen yılın ilk 5 ayında 325 olan nikâh sayısının bu yıl yüzde 237.23 artarak bin 69’ya ulaştığını, on yıl öncesine göre ise yüzde 155.47 oransal artış görüldüğünü ifade etti.
Belediyemizden alınan rakamlara göre son 10 yılın ilk 5 ayında kıyılan nikâh sayılarına dair istatistikler şu şekilde:
2014 yılının ilk 5 ayında 429, 2015 yılının ilk 5 ayında 771, 2016 yılının ilk 5 ayında 847, 2017 yılının ilk 5 ayında 906, 2018 yılının ilk 5 ayında 976, 2019 yılının ilk 5 ayında 772, 2020 yılının ilk 5 ayında 508, 2021 yılının ilk 5 ayında 773, 2022 yılının ilk 5 ayında 869, 2023 yılının ilk 5 ayında 325 ve 2024 yılının ilk 5 ayında ise bin 96.
Başkanımızdan, Genç Çiftlere Mutluluk Mesajı
Göreve geldiği günden bu yana kendisine gelen nikâh kıyma davetlerini geri çevirmeyen Belediye Başkanımız Av. Abdurrahman Tutdere de çiftlere mutluluk dileyerek “Belediyemiz aracılığıyla gerçekleştirilen nikâh merasimleri ile dünya evine giren tüm çiftlere mutluluklar diliyorum. İnşallah rekor kırdığımız bu yıl daha nice mutlu birlikteliklere ve coşkulu merasimlere şahitlik ederiz. Her fırsatta hemşerilerimizin nikâh akitlerine katılarak onları bu mutlu günlerinde yalnız bırakmayarak yanlarında olmaya çalışıyoruz. Onlarla birlikte olmaya da devam edeceğiz.”
Fotoğraf Galerisi

Başkanımız İstanbul’daki Adıyaman STK’larıyla bir araya geldi

“Şehrimiz Bayrama Hazır”

Başkanımız: “Adıyaman için verilecek her kararın takipçisiyiz”

Başkanımız Sözünü Tuttu: İlk Kreşin Temeli Atıldı

Adıyaman’da Kadın İstihdamı için Yeni Adım: ‘Yesevi Asrın İmecesi Kooperatifi’ Faaliyete Geçti

Adıyaman’da hayırseverler ve Belediyemiz el ele: 75 tekerlekli sandalye dağıtıldı

Tutdere’den Emeklilere Büyük Müjde! Demokrasi Parkı’na ‘Emekli Lokantası ve Çay Evi’ Açılıyor
Adıyaman’da Kalkınma Çalıştayı Yapılacak

Belediyemiz Üniversite Öğrencileri İçin Yol Çalışmalarını Hızlandırdı

Başkanımız, kadın ve genç işsizliğini ortadan kaldırmak için kolları sıvadı
AKEM’den YKS Öğrencilerine Motivasyon Pikniği

Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladık

Adıyaman’da Kahtalı Mıçe’ye Anlamlı Vefa Gecesi
Adıyaman’da Kalkınma Çalıştayı Yapılacak
