Güncel Haberler

03 Mar 2026 - Salı

Adıyaman Belediyemiz Mart ayı Meclis Toplantısı yapıldı


YKS ücretleri Belediyemiz tarafından karşılanacak

 

Adıyaman Belediyemiz 2026 Yılı Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanımız Abdurrahman Tutdere başkanlığında gerçekleştirildi. Belediyemiz Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda gündemde yer alan 11 madde karara bağlandı.

 

YKS ÜCRETLERİ BELEDİYEMİZ TARAFINDAN KARŞILANACAK

 

Toplantının en dikkat çeken kararı, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek öğrencilere yönelik destek oldu. Belediyemiz sınırları içerisinde ikamet eden öğrencilerin 2026 YKS sınav ücretlerinin Adıyaman Belediyemiz tarafından karşılanmasına ilişkin teklif, tüm grupların oy birliğiyle kabul edildi.

 

Karara ilişkin konuşan Belediye Başkanımız Abdurrahman Tutdere, şunları söyledi:

 

“Bu memleketin çocuklarının okuması için yapacağımız her destek çok kutsaldır. Hepiniz üniversiteye hazırlanırken yaşadığınız zorlukları hatırlıyorsunuz. Adıyaman deprem şehri. Henüz yaralar tam olarak sarılmış değil. İnsanlarımız aşını, işini tam anlamıyla sağlamış değil. Böyle bir dönemde gençlerimizin eğitim yolculuğunda maddi yüklerini azaltmak bizim görevimizdir. Buradan bütün Adıyamanlı gençlere sesleniyorum; sevgili gençler, siz hayal ettiğiniz üniversiteye girmek için çalışın. Çalışın, sınav ücreti bizden; çalışmak sizden. Adıyaman Belediyesi olarak tüm gruplarımızla birlikte gençlerimizin yanındayız. Bu memleketin evlatlarının okuması için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.”

 

ULUSLARARASI HUKUKA AYKIRI SALDIRILARA KINAMA

 

Başkanımız Tutdere konuşmasının başında Ortadoğu’da yaşanan gelişmelere de değindi:

 

“Bölgemizde özellikle Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail tarafından uluslararası hukuk hiçe sayılarak İran’a yönelik gerçekleştirilen saldırılar sonucu masum insanların hayatını kaybetmesi hepimizin vicdanını yaralamaktadır. Adıyaman Belediye Meclisi olarak İran’a yönelik uluslararası hukuka aykırı bu saldırıyı kınadığımızı ifade etmek istiyoruz. Dileğimiz ve temennimiz bir an evvel bölgede barışın sağlanması ve masum insanların ölmemesidir.”

 

RAMAZAN AYI VE 6 ŞUBAT ANMALARI

 

Şubat ayında yoğun bir çalışma temposu yürütüldüğünü belirten Başkanımız Tutdere, 6 Şubat anmalarının başarıyla gerçekleştirildiğini ifade etti.

 

Ramazan ayına ilişkin ise şu değerlendirmede bulundu:

 

“Ramazan öncesi ilgili müdürlüklerimizle gerekli hazırlıkları yaptık. Şu anda Adıyaman Kent Meydanı’nda belediyemizin organize ettiği iftar çadırımızda halkımızla birlikte iftar açıyoruz. Tüm hemşehrilerimizi Kent Meydanı’ndaki iftar çadırımıza bekliyoruz. Ramazan’ın bereketini paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”

 

YAĞIŞ SONRASI YOĞUN ÇALIŞMA

 

Yoğun yağışlar nedeniyle altyapı ve yollarda oluşan sorunlara değinen Başkanımız Tutdere, ASKİM ve Fen İşleri ekiplerinin sahada aralıksız çalıştığını belirtti:

 

“Vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyetin farkındayız. Bu mağduriyeti gidermek için gerekli tedbirleri aldık. Sahada yoğun bir çalışma yürütüyoruz.”

 

ANKARA TEMASLARI

 

Başkanımız Tutdere, geçen hafta Ankara’da gerçekleştirdiği temaslara ilişkin de bilgi verdi. Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Toplantısı’nda Adıyaman Belediyemize bir çöp aracı kazandırıldığını, ayrıca Tut Belediyesi’ne bir kamyon ve Akıncılar Belediyesi’ne bir pikap alınmasına vesile olduklarını ifade etti.

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile deprem sonrası sosyal toparlanma, bağımlılıkla mücadele ve kadınlara yönelik konularda işbirliği görüşmeleri yapıldığına değinen Başkanımız Tutdere, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile yapılan görüşmede ise Atatürk Bulvarı, yan yollar, Sakarya Caddesi ve Altınşehir Gazihan Caddesi’ndeki asfalt yenileme, kavşak düzenleme ve sinyalizasyon sistemlerinin iyileştirilmesi konularına dair talepleri ilettiklerini ifade etti.

 

HALK EKMEK FABRİKASI ÜRETİME BAŞLADI

 

Başkanımız Tutdere’nin özellikle üzerinde durduğu başlıklardan biri de Halk Ekmek Fabrikası oldu. Meclis kararıyla kurulan ve bugün itibarıyla üretime başlayan tesisin Adıyaman için önemli ve stratejik bir yatırım olduğunu belirten Başkanımız Tutdere, şu ifadeleri kullandı:

 

“Bugün sosyal medya hesaplarımızdan da gördüğünüz gibi, bu meclisten aldığımız kararla kurduğumuz ve bugün itibarıyla üretime geçen Halk Ekmek Fabrikamızı açtık. Allah hayırlı ve uğurlu etsin. Adıyaman’ımız için, bölgemiz için, insanlarımız için hayırlı olsun. Bu tesis hepimizin ortak emeğidir. Bu meclisin katkısıyla hayata geçti. Belediyemizin önemli ve stratejik yatırımlarından biri oldu. Özellikle ekonomik olarak zor bir dönemden geçtiğimiz bu süreçte, vatandaşlarımızın daha uygun fiyatlı ve sağlıklı ekmeğe ulaşabilmesi için önemli bir adım attık. Hepinize bu konudaki destekleriniz için teşekkür ediyorum.”

 

Halk Ekmek’in sadece bir üretim tesisi değil, aynı zamanda sosyal belediyeciliğin somut bir örneği olduğunu vurgulayan Başkanımız Tutdere,

dağıtım sürecinin planlı şekilde yürütüleceğini ve 18 adet satış noktasının sayısının artırılacağını sözlerine ekledi.

 

KENDİ MALZEMESİNİ ÜRETEN BELEDİYE

 

Çemberlitaş ve Göksu’daki konkasör tesislerinin montajının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Başkanımız Tutdere, “Montaj tamamlandığında artık malzeme konusunda bir sorunumuz olmayacak. Kendi malzemesini kendi üreten güçlü bir belediye yapısına kavuşmuş olacağız.” dedi.

 

Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.

×
Fotoğraf Galerisi