BİR PROJEDE SOKAKTAKİ DOSTLARIMIZ İÇİN…

28.8.2022

Belediyemiz tarafından şehre tam teşekküllü hayvan hastanesi ve sokak hayvanları için doğal yaşam alanları kazandırılıyor.

Adıyaman'a birbirinden önemli projeleri kazandırmaya devam eden Belediyemiz şimdi de sokak hayvanları için tam teşekküllü hayvan hastanesi ve doğal yaşam alanı kazandırmak için çalışmalara başladı.

Daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından İndere mevkiinde yer tahsisi gerçekleştirilen 48 dönümlük alan üzerine yapılacak olan hayvan hastanesi ile geçici hayvan barınağı projesi hakkında bilgi veren yetkililerimiz, ormanlık alan içerisindeki proje sayesinde sokak hayvanlarının en güzel şekilde yaşamlarını sürdürebileceğini ifade etti.

Yaklaşık 30 milyon TL maliyete sahip olacak olan hayvan hastanesi, sokak hayvanları geçici bakımevi ve doğal yaşam alanlarının yer alacağı projenin inşaat çalışmalarına başlanıldığını da müjdeleyen yetkililerimiz, projenin 2023 yılı sonuna kadar tamamlanacağını belirtti.