BELEDİYEMİZDE YANGIN TATBİKATI

10.5.2022

İtfaiye Müdürlüğü ekiplerimiz, belediye ana binasında yangın tatbikatı gerçekleştirdi.

İtfaiye Müdürlüğümüzle İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğümüz işbirliğiyle Belediyemiz ana binasında yangın tatbikatı gerçekleştirildi. İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleri kapsamında personelimizden ve vatandaşlardan habersiz bir şekilde yapılan tatbikat gerçeği aratmadı.

Personelimizin yangından korunma, tahliye ve müdahale konularında gerekli donanıma sahip olması için gerçekleşen tatbikata birim müdürlerimiz ve personelimiz ile vatandaşlar katıldı.

Tatbikatla ilgili bilgi veren yetkililerimiz, gerçekleştirilen tatbikatla olası bir yangına yada doğal afete karşı her an hazırlıklı olunmasının önemine dikkat çektiklerini söyleyerek, "Tatbikatta, İtfaiye Müdürlüğü personellerimiz tarafından belediyede çalışan arkadaşlarımıza yangının çıkış sebebi, yangına müdahale, yangın esnasında yapılması gerekenler, yangından kaçış yöntemleri, yangın merdiveninin kullanım şekli konularında teknik bilgiler verildi" diye konuştu.

Tatbikatın sonunda anlatılanlar, belediye bahçesinde yakılan ateş üzerinden uygulamalı olarak gösterildi.