15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİNE DAMGA VURDUK

15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıldönümü etkinlikleri Adıyaman’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. On binlerce kişinin hükümet meydanına akın ettiği Adıyaman’daki etkinliklerde halkın alandaki ihtiyaçlarına cevap verecek çalışmalara imza atan Belediyemiz vatandaşlardan takdir topladı.

ON BİNLERCE KİŞİ ELLERİNDE BAYRAKLARLA YÜRÜDÜ

Mimar Sinan Kültür Parkı önünden mehteran takımıyla gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başlayan etkinliklerde on binlerce Adıyamanlı ellerinde Türk bayrakları ile sloganlar ve marşlar eşliğinde yürüyerek hükümet meydanına ulaştı. Kortejin, hükümet meydanına ulaşmasından sonra 15 Temmuz ile ilgili hazırlanan video görüntülerinin yayınlandığı, protokol konuşmalarının yapıldığı, Mehteran Takımı ile Grup Ravza’nın konserlerinin verildiği etkinliklerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka hitabı da meydanda bulunan halka canlı olarak izletildi.

Vali Nurullah Naci Kalkancı, Belediye Başkanımız F. Hüsrev Kutlu, Garnizon Komutanı ve Askerlik Şube Başkanı Albay Davut Kulalar, İl Jandarma Komutanı Ercan Atasoy, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Abdurrahman Dimez, Emniyet Müdürü Metin Alper, STK temsilcileri, kurum müdürleri ve on binlerce vatandaşın katıldığı Adıyaman’daki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinde protokol üyeleri marş ve türkülere eşlik etti.

“BU VATANI ALÇAKLARA BIRAKMAYACAĞIZ”

Meydanları dolduran on binlere hitap eden Belediye Başkanımız F. Hüsrev Kutlu, bu vatanı alçaklara, şerefsizlere bırakmayacaklarını söyleyerek, “Adıyaman tarihi boyunca Türkü Kürdü, Alevisi Sünnisi, sağcısı solcusu hep bir arada kardeşçe yaşamıştır. 15 Temmuz’da bu meydanları toplumun her kesiminden insanlar doldurdu. Allah’ın izniyle bunlar bu dünyada sefil, diğer dünyada rezil olacaklardır. Türk milleti tüm dünyaya bir ve beraber olmayı dünyaya öğretti. Bundan sonra nereden gelirse gelsin, kimden gelirse gelsin, bizim seçtiğimiz yönetimi indirmeye çalışan darbecileri alaşağı ederiz. Bu vatanı alçaklara, şerefsizlere bırakmayacağız” diye konuştu.

VATANDAŞLAR MEYDANLARDA NAMAZ KILDI

Gece boyunca salâların okunduğu Adıyaman’da yapılan etkinlikler sonrası alanda bulunan vatandaşlar hep birlikte sabah namazı kıldı. Sabah namazının kılınması sonrası Belediyemiz tarafından çorba ikramında bulunuldu.

BELEDİYEMİZ HİZMETLERİYLE TAKDİR TOPLADI

Hükümet meydanında gece boyu süren etkinliklerde vatandaşların yeme ve ulaşım gibi ihtiyaçlarını karşılayan Belediyemiz tarafından alanda ‘Direnişten Dirilişe Adıyaman’da 15 Temmuz’ adlı fotoğraf sergisi de sergilendi.

OTOBÜSLER ÜCRETSİZ HİZMET VERDİ

Belediyemiz, geçen yıl olduğu gibi bu yılda meydana ulaşmak isteyen vatandaşlar için belediye otobüslerini ücretsiz yaptı. Cumartesi ve Pazar günü ücretsiz olarak hizmet veren otobüslerin yanı sıra meydanı dolduran vatandaşlar için bayrak, tişört ve şapka ile 15 Temmuz’a özel hazırladığı kitapçığı dağıttı.

Etkinlikler sonunda Belediyemize ait Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli alanda temizlik çalışması yaptı.

Oluşturulma Tarihi : 16.07.2017