15 TEMMUZ’U UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ

Adıyaman’da ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün ikinci yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinliklere on binlerce kişi katıldı. Belediyemiz her zaman olduğu gibi yine iş başındaydı.

15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıldönümü Adıyaman’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. On binlerce kişinin hükümet meydanına akın ettiği etkinliklerde halkın alandaki ihtiyaçlarına cevap veren Belediyemiz büyük takdir topladı.

Mimar Sinan Kültür Parkı önünden mehteran takımıyla gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başlayan etkinliklerde on binlerce Adıyamanlı ellerinde Türk bayrakları ile sloganlar ve marşlar eşliğinde yürüyerek hükümet meydanına ulaştı. Kortejin, hükümet meydanına ulaşmasından sonra 15 Temmuz ile ilgili hazırlanan video görüntülerinin yayınlandığı, protokol konuşmalarının yapıldığı etkinliklerde, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın halka hitabı da meydanda bulunan halka canlı olarak izletildi.

Valimiz Nurullah Naci Kalkancı, AK Parti milletvekillerimiz Ahmet Aydın, İ. Halil Fırat, M. Fatih Toprak ve Yakup Taş, Belediye Başkanımız F. Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Garnizon Komutanı ve Askerlik Şube Başkanı Albay Davut Kulalar, İl Jandarma Komutanı Ercan Atasoy, Emniyet Müdürü Metin Alper, AK Parti Adıyaman İl Başkan Vekili Mehmet Dağtekin, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, STK temsilcileri, kurum müdürleri ve on binlerce vatandaşımızın katıldığı Adıyaman’daki ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ programı büyük bir coşkuya sahne oldu.

Adıyaman Valiliği koordinesinde gerçekleştirilen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kur-an’ı Kerim tilaveti ve protokol konuşmalarıyla devam eden programda kalabalığa hitap eden Belediye Başkanımız F. Hüsrev Kutlu, tüm Adıyamanlılara 15 Temmuz’da gösterdiği duruştan dolayı teşekkür etti. Vatanı alçaklara, şerefsizlere bırakmayacaklarını da sözlerine ekleyen Başkanımız şunları dile getirdi: “Adıyaman’ımıza bugüne kadar hiç düşman giremedi. 15 Temmuz’da da hainler, şerefsizler, alçaklar Adıyaman’da burunlarını inlerinden çıkaramadı. 15 Temmuz akşamı 40 günlük bebekten 90 yaşındaki dedelerimize ve ninelerimize kadar, kadınıyla-erkeğiyle, Türküyle Kürt’üyle, Alevi’siyle Sünni’siyle, sağcısıyla solcusuyla hepimiz tek yürek olduk ve hainlere karşı dim dik karşı durduk. İnşallah Rabbimin izni, milletimizin de duruşuyla vatanımızı alçaklara ve şerefsizlere bırakmayacağız.”

Protokol konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın halka hitabı da meydanda bulunan halka canlı olarak izletildi. Saatler 00.13’ü gösterdiğinde ise tüm camilerde ve meydanda salâ okundu. Daha sonra demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara Belediyemiz tarafından çeşitli ikramlarda bulunulan program boyunca belediye otobüsleri de ücretsiz olarak hizmet verdi. Belediyemiz gece boyu süren etkinliklerde vatandaşların yeme ve ulaşım gibi ihtiyaçlarının yanı sıra 15 Temmuz’a özel hazırladığı kitapçığı da ücretsiz olarak dağıttı.

Oluşturulma Tarihi : 16.07.2018